Овој рецепт го направи нашата читателка Марина Луетиќ која од неодамна е фрлена во потрага по здрави рецепти и секогаш ги наоѓа и ги испробува оние ...
Не е скопјанец, ама поради него Скопје е побогато за еден од најзначајните настани кој се чека со нетрпение секоја година. Станува збор за Скопскиот вински ...
Ова е уште еден од рецептите за оние вкусни работи што ги пробавме кај нашата сликарка Симонида Филипова Китановска, која е исто толку вешта во кујната, колку ...
Helicobacter pylori е бактерија со спирална форма која живее во желудникот и дванаесетпалечното црево. Желудочниот сок содржи дигестивни ензими и концентрирана ...
Дали некогаш сте се запрашале како конзервираното овошје како ананас, праски, јаболка или кој било друг компот е добар избор за вашето здравје? Овде можете да ...
Зелката потекнува од западниот брег на Средоземното Море, како и од брегот на Атлантскиот Океан. Се одгледува повеќе од 4.000 години, a во древниот Египет му ...
Денес излезе од печат книгата „Дома“ на нашата Спасиа Динковски , девојката која во последните четири години доживеа речиси филмски успех и стана славна речиси ...
Тригонелинот е ендоген метаболит и кај жените и кај мажите, а се произведува во цревата поради дејството на микробиомот. Природни извори на ова соединение се ...
Овој колач е најубав кога ќе се послужи веднаш откако малку ќе се олади, па затоа е најдобро да не го правите пред да дојдат гостите, туку да ги оставите да се ...
Повеќето од нас доживеале денови кога ни недостасува продуктивност. Непишано правило е дека вакви денови се случуваат во оние периоди кога нашата ефикасност ...
Доколку немате многу време за готвење, а сакате на семејството или на гостите да им понудите вкусен оброк, направете си самоса по ваш избор. Овие триаголници ...
Ако се борите да ги согорите маснотиите, одберете природен начин. Мешавината од овие неколку лесно достапни состојки ќе има исклучително ревитализирачки ефект ...
Нашата домаќинка е сликарката Симонида Филипова Китановска, слободен уметник, во последниве години од нејзиното творештво речиси исклучиво посветена на ...
Колку и да го сакаме лебот од банана и паметното искористување на презрелите банани, понекогаш само сакаме да изедеме совршено зрела банана, без никаква ...
„Оваа порака ја добив сабајлево, ова веќе не е никаква новост, не е чудо. На вакви пораки веќе не се радувам, баш напротив, се нервирам зашто овие резултати ...
Сите знаеме дека појадокот е најважниот оброк во денот, но немаме сите исти навики. Додека некои се навикнати да јадат веднаш штом ќе се разбудат, други чекаат ...
Младиот кромид е вкусен додаток на салати, омлети и многу други јадења и секако е еден од протагонистите на пролетните трпези. Сепак, тој е и вистинска супер ...
Компирите се популарни поради нивната разновидност и приспособливост во подготовката на различни јадења. Нивната универзалност овозможува да се користи како ...
Во селото Дихово, под Пелистер, браќата Благој и Нацо Јовчевски речиси 20 години го градат својот Пчеларник БН и се борат за зачувување на македонската ...
Познатиот британски готвач Џејми Оливер отвори ресторан во Белград. „Белградe, отворени сме. Големи честитки за мојот тим кој штотуку го отвори мојот прв ...