Арт Кујна

Кога размислуваме за слабеење, а овие денови размислуваме, мислиме дека лебот е првото нешто што треба да се исфрли од исхраната. Добрата вест е дека постои ...
сите 72 | | | веќе видена

Во последно време, односно, откако почна кај луѓето да се враќа свеста за зачувување на Земјата и откако сѐ повеќе се враќаат во живот старите практики кои ...
сите 5 | | | веќе видена

На Универзитетот во Бирмингем, научниците развиваат лижавче што може да ја револуционизира дијагнозата на рак на устата. Кога човек ја консумира оваа овошна ...
сите 24 | | | веќе видена

Целта на Анџела Лела, сопственичка на неодамна отворениот ресторан „Ал Кондоминио“ во Верона, е да ги поттикне гостите да разговараат за време на оброкот ...
сите 11 | | | веќе видена

Војничката упорност поради која прилепчанецот Гоце Станоески, во гумените лозарски чизми е исто толку стабилен и сигурен како што бил и во војничките кои ги ...
сите 2 | | | веќе видена

Во новата студија, објавена во The American Journal of Clinical Nutrition, научниците истражиле какви се диетите кои содржат вистинско месо во споредба со оние ...
сите 72 | | | веќе видена

Понекогаш може да изгледа дека сè што сакате да купите е направено од пластика, завиткано во пластика или содржи некоја форма на пластика – накратко, пластика ...
сите 5 | | | веќе видена

Обичниот овес (Avena sativa) е зрно кое има долга традиција во прехранбената индустрија, но во последно време станува сè попопуларно поради многубројните ...
сите 72 | | | веќе видена

Поради своите антибактериски својства, медот се смета и за една од најпопуларните активни состојки кои го зајакнуваат имунолошкиот систем, ја потиснуваат ...
сите 72 | | | веќе видена

Растителните млека станаа многу популарни со текот на годините, или поради здравствени причини (нетолеранција на лактоза) или поради преференции на вкус. ...
сите 72 | | | веќе видена

next