Арт Кујна

Цветната офанзива во организација на Слоу фуд е успешна, а територијата на Македонија избомбардирана со цветни бомби. Последиците ќе бидат очигледни и на ...
сите 8 | | | веќе видена

Сувите сливи се побогати со влакна и имаат повеќе хранливи материи од свежите сливи. Богати се и со влакна, кои ја помагаат работата и движењето на цревата. ...
сите 24 | | | веќе видена

Општата дефиниција за среќата вели дека e тоа состојба заснована на задоволство од животната ситуација, која е тесно поврзана со чувството на исполнетост и ...
сите 15 | | | веќе видена

Иако официјалната медицина сè уште не ги вклучува временските услови и промени во факторите на ризик по здравјето, метереопатите се сè почести. Впрочем, знаете ...
сите 13 | | | веќе видена

Утринското кафе за многумина е неизбежен ритуал. Националната асоцијација за кафе известува дека просечен човек во САД пие малку повеќе од три шолји кафе на ...
сите 19 | | | веќе видена

Може да биде едноставно како менување на меленото говедско месо со пилешко или готвењето месо за специјални пригоди. Има многу едноставни начини да ја ...
сите 12 | | | веќе видена

Поради промена на режимот на исхрана и лишување на организмот од една група на намирници, за време на постот често може да добиваме „напад“ на глад. Постот кој ...
сите 17 | | | веќе видена

Во последно време многу се зборува за нитро кафето. Овој ладен напиток е прифатливо попладневно уживање со пена, како онаа на пивото. Само што, наместо ...
сите 53 | | | веќе видена

Во хемискиот состав на скушата има многу протеини и масти, па затоа е важно да го вклучите овој вид риба во вашата исхрана. Зошто е важно да се јаде скуша? ...
сите 49 | | | веќе видена

Протеинот е важен нутриент од витално значење за изградба и поправка на ткивата, одржување на мускулната маса и потпора за целокупното здравје. Без разлика ...
сите 62 | | | веќе видена

Кјоко Нишикава е готвачка во јапонската амбасада во Скопје. Таа е од Осака кадешто завршила училиште за физичко образование со цел да стане спортски ...
сите 35 | | | веќе видена

Ако сте почетник во кујна, нормално е да згрешите. Прифатете ги грешките како најдобар начин за учење. Главен совет е да не брзате затоа што токму во такви ...
сите 4 | | | веќе видена

Ентони Бордеин имал свој рецепт за ресетирање по бурните ноќи. Аспирин, кока-кола и зачинета сечуанска храна. Откако ќе претераат со вотка Русите пијат вода од ...
сите 5 | | | веќе видена

next