Група пратеници предлагаат да се формира Анкетна комисија во Собранието, за утврдување на прекршување на законите и злоупотреба на работењето во СЈО, која ќе ...
сите 40 | | | прочитана: 124483 | веќе видена

Во текот на вчерашниот ден Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата поднесе Предлог одлука за основање на Анкетна комисија за утврдување на прекршување ...
сите 17 | | | прочитана: 56932 | веќе видена

Министерот за култура Хусни Исмаили во Штип се обрати на отворањето на меѓународниот научен симпозиум „Рударство и археологија“, чиј домаќин е Заводот за ...
сите 9 | | | прочитана: 856 | веќе видена

На Македонија наскоро ѝ следува нов многу голем економски товар, а со тоа и економски удар од кој со години ќе трпи последици, односно ќе отплаќа долгови. Со ...
| | прочитана: 778 | веќе видена

Општина Македонска Каменица активно се вклучува во реализација на ЕСКО проектот, финансиран од Регионалната програма за енергетска ефикасност. Македонска ...
| | прочитана: 573 | веќе видена

Реализираме еден приоритетен проект за Радовиш со кој ќе обезбедиме константна и навремена дистрибуција на вода до граѓаните. Проектот е со вредност од 860 ...
сите 28 | | | прочитана: 511 | веќе видена

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 септември. Денеска е Преподобен Симеон Столпник. По потекло Симеон беше Сириец. Родителите му беа ...
сите 5 | | | прочитана: 264 | веќе видена

Прирачникот за комисиите за правата на децата во единиците на локална самоуправа, произлезе од активностите спроведени во рамките на проектот “Под дршка на ...
| | веќе видена

На меѓународниот фестивал на шлагери и староградски песни „Пеј срце“, што викендов ќе се одржи во бугарскиот град Ќустендил, ќе се поставува Гинисов рекорд во ...
сите 2 | | | веќе видена

#УбавиВести Вчера на пат накај Струмица, кај Радовиш, качив стопер, дете од 15 години кое секој ден оди од Радовиш за Струмица и назад да тренира фудбал во ...
| | веќе видена

На 19 Септември